Sandel Smarandescu

Follow Us!
Facebook

Contrabasistul SĂNDEL SMĂRĂNDESCU a acumulat, în anii în care a fost membru al unor cunoscute ansambluri orchestrale precum Filarmonica ‚,George Enescu“, Osaka Symphony Orchestra (Japonia) și Suwon Symphony Orchestra (Coreea de Sud), o impresionantă experiență în domeniul muzicii simfonice și camerale, calitățile sale fiind recompensate, în anul 2002, cu premiul „Aoyama Baroc Saal“ (Japonia). În prezent este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Născut în 1968 la Galaţi ,în 1989 a absolvit Cursurile, iar în 1990 Anul de specializare la Conservatorul Ciprian Porumbescu Bucureşti la clasa de contrabas a Profesorului Ion Cheptea .Din Februarie 1991 a devenit membru (Tutti )al Filarmonicii  G. Enescu Bucureşti şi, în paralel, membru al orchestrei de cameră Virtuozii din Bucureşti. Din 1996 şi până în 1997 a fost şef de partidă în orchestra filarmonicii din Suwon, Coreea de sud .

Din 1997 şi până în 2000 revenit la orchestra G. Enescu Bucuresti, a colaborat in acelaşi timp cu Orchestra Internationala a Italiei ca tutti şi ca şef de partidă. A susţinut recitaluri in ţară şi în străinătate atât solo cât şi camerale colaborând şi cu cvartetul Voces în patru concerte (două cu octetul de Schubert şi două cu cvintetul de Schubert, Păstravul), la Iaşi şi la Bucureşti. A obţinut premii 1 in concursuri pe etape naţionale atât în liceu cât şi în perioada studenţiei. În perioada 1998 /1999 a fost cadru didactic in Academia de Muzica C. Porumbescu Bucuresti. Din 1998 a devenit şef de partidă la Filarmonica G. Enescu Bucureşti, unde a activat până în anul 2000, când a devenit Şef de partida al Orchestra Symphoniker din Osaka ,Japonia unde a activat până in aprilie 2007 ,când restabilit în România ,şi-a continuat activitatea muzicală atât ca membru al orchestrei Naţionale Radio cât şi ca Cadru didactic asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti cât şi ca membru al cvintetului Traffic strings. În Japonia, i s-a înmânat în 2003 , premiul Aoyama Baroc Saal pentru cel mai bun recital -Duo al anului 2002 .

septembrie 12, 2018